A webáruház hatékony működéséhez cookie-kat használunk, melyek segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. 

Milyen egy tökéletes vágódeszka?

Biztos vagyok benne, ha főztél már, használtál az előkészítésnél vágódeszkát! A vágódeszka alapeszköz a konyhában. Sokféle létezik, a legegyszerűbb kiviteltől egészen különlegesekig. Alapanyagban, kivitelben, minőségben, árban egyaránt széles a választék. 

Lehet, te is többfélét kipróbáltál…

 

Fa, üveg vagy műanyag? Melyik vágódeszka praktikusabb a konyhában?

 

A vágódeszka alapanyagát tekintve, ha csak annyi az elvárásunk, hogy fel tudjuk dolgozni a vágódeszkán az ételt, a legegyszerűbb deszka, műanyag vágólap, vagy egy színes üveg vágólap is betölti e funkciót.

A feladaton túl azonban további praktikus szempontokat is érdemes figyelembe venni. Ilyen szempont lehet az anyagválasztás, a környezettudatosság, a biztonság, a higiénia, a tartósság, értékállóság. Minél több szempontot veszünk számításba, annál közelebb kerülünk a válaszhoz, milyen egy tökéletes vágódeszka!

 

Vágódeszka anyagválasztásának előnyei és hátrányai

 

 

MŰANYAG

Sokan kedvelik a műanyag vágólapokat, mert könnyű őket mozgatni a főzés során. Sajnos, ugyanilyen könnyen csúszkálnak is, ami nem biztonságos a vágáskor. Bár a műanyag vágólapok olcsóbbak, nagy hátrányuk, hogy egy idő után a felületük javíthatatlanul roncsolódik. A műanyag vágólap mosogatógépben mosható, de ha sérül a felület, egyre kevésbé tisztán tartható. Végül nem tehetünk mást, ki kell dobni! Ez viszont nem egy környezetbarát megoldás!

 

ÜVEG

Az üvegből készült vágólapok egészen vékonyak, könnyű mozgatni őket, nem foglalnak sok helyet. Ezek az előnyök és a modern, színes minták hamar elcsábíthatnak. Az üvegből készült vágólapok higiénikusak: mosogatógépben moshatóak, az üveg felületét könnyű tisztán tartani. Ám legnagyobb hátrányuk épp az üveg keménységéből fakad: ellenálló felületük a konyhakések legnagyobb ellenségei! Ha üveglap mellett döntesz, a konyhakéseket biztosan gyakran váltogathatod majd!

 

FA

A fa vágódeszka ezzel szemben természetes, újrahasznosítható, környezetbarát megoldás a tudatos feldolgozás mellett. Igaz, mosogatógépben nem mosható, de nincs is szükség többórás mosásra! Higiénikus felülete kis odafigyeléssel könnyen tisztán tartható. Tudtad, hogy a fán sokkal kevésbé szaporodnak el a baktériumok és vírusok, mint a műanyag és üveg felületeken? Kellemes, meleg tapintása, lenyűgöző rajzolata össze sem hasonlítható a hideg üvegből készült dizájn vágólapokéval sem. A késbarát fa vágódeszka a legjobb választás a késednek. Tartós, ellenálló felülete nem teszi tönkre a kések élét. A csúszásmentes, stabil munkafelület különböző dizájn megoldásokkal igazán tökéletes segédeszköz lehet a konyhában!

 

 

Prémium fa vágódeszka, ami állja a próbát! 

 

Kiváltságos helyzetben vagyunk, hiszen sok vágódeszka van a háztartásunkban! :) Tapasztalatból mondhatjuk, igen praktikus a több különböző fa vágódeszka mind az előkészítésnél, mind a tálalásnál. A mindennapos használatban magunk teszteljük a különböző kiviteleket. A Woodlion késbarát fa vágódeszkák tartóssága így valóban kipróbált és természetes. Igazán  persze az örvendeztet meg bennünket, amikor vásárlóink is elismerően írnak  saját tervezésű és gyártású fa vágódeszkáinkról. Így volt ez, amikor Hajnalka véleményét is olvashattuk:

"Azt talán mondanom sem kell, hogy ez (is) egy gyönyörű vágódeszka, mert egyértelmű, hogy bármelyik itt található termék a konyha/étkező díszévé válik. Csodálatosan megmunkált, fantasztikusan sima felülete van, nagyon stabil, könnyű tisztítani. Vágásnyomok gyakorlatilag nem látszódnak rajta, pedig most már egy bő hete használom napi szinten. Csak azt sajnálom, hogy nem találtam rá előbb, mert az utóbbi években egy vagyont költöttem vágódeszkákra, amik szinte kivétel nélkül a kukában végezték ..." Hajnalka  

 

 

Woodlion késbarát fa vágódeszka praktikus a konyhában! Győződj meg róla te is!