A webáruház hatékony működéséhez cookie-kat használunk, melyek segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. 

Egyedi megoldások a konyhában: fa vágódeszka és tömörfa konyhapult kívánság szerint

Szeretjük a fát. A fa a természet ajándéka. Mint ősi alapanyag, sokféle formában hasznosítható. A fából készített eszközök és tárgyak a természet melegségét hozzák be otthonunkba. A fa inspiráló hatással van ránk is: öröm belőle alkotni! Így volt ez Márti egyedi deszkájának a készítésekor is…

Woodlion prémium fa vágódeszka pult alá rejthető kivitelben Márti konyhájából


Márti a konyhája felújításakor mindent aprólékosan megtervezett, hiszen nagyon szeret főzni. Mi több, szeret új recepteket kitalálni és azokat fotókon meg is örökíti. Több receptet a Woodlion Gastro Blogban ő készített el. Az első gasztoblog bejegyzés fotózásakor a vágódeszkák közül a Rustic termékcsalád egyből a kedvence lett. Nem is volt kérdés, hogy a konyhájába kerti dióból álmodta meg az egyedi Woodlion fa vágódeszkáját.

 

Pult alá rejthető fa vágódeszka előnye 

 

Kisebb konyhákban jól jön az extra munkafelület

 

Mivel Márti konyhájában nincs sok munkafelület, ezért a pult alá rejthető vágódeszka jó ötletnek bizonyult. Ez a megoldás praktikus lehet a méretes és nehezebben mozgatható vágódeszkák esetében, főleg, ha kicsi a konyha. Helytakarékos megoldás. Azzal viszont feltétlen számolnunk kell, hogy a rögzítés miatt a tisztítása kicsit nehézkesebb. Igaz, ez is attól függ, milyen munkálatokhoz használjuk a vágódeszkát leginkább. A nyers húsok feldolgozásához mindenképp mozgatható, folyóvíz alatt elöblíthető fa késbarát vágódeszkát használjunk!

 

Ötlettől a megvalósításig

 

A fa rajzolata minden terméket egyedivé tesz. Mikor kézbe vesszük a nyers, megmunkálatlan fát, izgatottan várjuk, mi születik majd belőle. A méretek pontosítása után Márti kérése annyi volt az anyagot és mintát tekintve, hogy a kerti dió rajzolata figyelemfelkeltő legyen, illetve ne blokkokból, hanem sávokból készítsük a vágódeszkát.

A kerti dió rusztikus mintázata így is, úgy is nagyon szép

 

A megfelelő diófát kézbe fogva, kigyalulva és felszabva a kész sávokat mintákba rendeztük. Ez a rész mindig nagyon izgalmas, hiszen itt mutatkozik meg igazán a fa erezetéből, rajzolatából a végleges minta. Néhány fotót küldtünk Mártiéknak, hogy válasszák ki azt, amelyik a leginkább tetszik nekik. Így született meg a végleges verzió.

 

Prémium fa vágódeszka kerti diófából olajozás után

Olajozás után szárad a műhelyben a kerti dióból készült vágódeszka

 

Ezután következhetett a ragasztás.  Minden Woodlion prémium fa vágódeszkát speciális, főzésálló ragasztóval készítünk, ami bevizsgált és élelmiszerrel biztonsággal érintkezhet. A gondos, többfázisú csiszolás után pedig két rétegben olajjal kezeltük a késbarát fa vágódeszkát, hogy sokáig megőrizze selymes szépségét és ellenálló, higiénikus felületet biztosítson a konyhai munkák során. Az olaj, amit a vágódeszkákhoz használunk, ugyancsak kimondottan erre a célra fejlesztett, minőségi termék, ami élelmiszerrel biztonsággal érintkezhet!

 

Prémium fa vágódeszkától a tömörfa konyhapultig

 

Ételfotozáshoz is ideális a Woodlion prémium fa vágódeszka

A kihúzható, kerekekkel mozgatható pult a vágódeszkával ételek fotózásához is ideális.

 

Kérésre nemcsak egyedi vágódeszkát készítünk a Woodlion alkotóműhelyben, hanem egyedi lakberendezési tárgyakat, fa bútort, fa asztalt, fa dekorációt, vagy éppen fa konyhapultot is. Bár ezek mindig időigényesebb feladatok, nagyon szeretjük a különleges kívánságokat teljesíteni.

Konyhapult tömör fából extravagáns mintázattal

Tömörfa konyhapult csiszolása olajozás előtt. A speciális olaj a most még natúr fa felületét ellenállóvá teszi, a színét kiemeli és elmélyíti.

 

Készítettünk már újrahasznosított, régi gerendából fürdőszobába pultot, a Random termékcsalád mintájára extravagáns konyhapultot, és elegáns megjelenésű tömör tölgyfa konyhapultot.

Örömmel teljesítjük a te elképzelésedet is! Keress bennünket!