A webáruház hatékony működéséhez cookie-kat használunk, melyek segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát. 

Milyen egy tökéletes vágódeszka? #2 - biztonságos

A tiszta és rendezett, átlátható környezet mindig segít a hatékony munkavégzésben. Így van ez a főzés során is. Precíz konyhai eszközök kiválasztásával és használatával élvezet az ételkészítés! A konyhában sokféle eszköz segíti a munkánkat, melyek között alapvető a vágódeszka. Az előkészítéstől a tálalásig sokféleképpen használhatjuk.

 

Egy tökéletes vágódeszka nemcsak praktikus, hanem biztonságos is. De mitől lesz egy vágódeszka biztonságos? Sorozatunk második részében néhány szempontot mutatunk be, ami segít a biztonságos vágódeszka kiválasztásában.

 

Vajon megfelelő vágódeszkát használsz?

 

Előző írásunkban azt kutattuk, vajon melyik anyagból praktikusabb a vágódeszka a konyhában. Összehasonlítottuk a különböző anyagok előnyeit és hátrányait. Most további szempontokat is megvizsgálunk.

 

 

OPTIMÁLIS MÉRET

 

Az első szempont, amit ellenőrizni érdemes a biztonságos munkavégzés céljából: a vágódeszka mérete. Ha túl kicsi, sokat bosszankodhatunk a lepotyogó ételek miatt, s egy rossz mozdulattal akár meg is vághatjuk magunkat. A különböző előkészítési és feldolgozási munkákhoz, mint húsdarabolás, zöldség szeletelés, fűszernövények aprítása stb. különböző méretű vágódeszka lehet praktikus több okból is, de erről később...

A vágódeszka akkor megfelelő méretű, ha elég terület áll rendelkezésre a munkavégzéshez. Kényelmes rajta dolgozni akár magunknak, akár egy nagy családnak készítjük a finomságokat!

 

 

STABIL, CSÚSZÁSMENTES FELÜLET

 

Ez egy nagyon fontos szempont, amit érdemes szem előtt tartanunk, amikor vágódeszkát választunk. Precíz vágásoknál, szuper, éles konyhakéseket használva elengedhetetlen a csúszásmentes felület!

A Woodlion prémium fa vágódeszkák stabilak a tömörfa blokkok tömegének köszönhetően. Az L méretű késbarát vágódeszkák és XL méretű késbarát vágódeszkák már ezért is tökéletes munkafelületet biztosítanak akár húsok feldolgozásáról, akár zöldségek előkészítéséről legyen szó. Az extra csúszásmentességet további 4 szilikontalp biztosítja.

A kisebb, M méretű késbarát vágódeszkák és S méretű késbarát vágódeszkák bár könnyebbek, hasonlóan stabil és csúszásmentes felületet biztosítanak a szilikon talpaknak köszönhetően. Előnyük, hogy könnyen kézbe vehetők, mozgathatók főzés során.

 

 

 

TERMÉSZETES, ANTIBAKTERIÁLIS

 

Igen, a biztonság szempontjából számít, milyen anyagokkal érintkezik az ételünk! Fontos, milyen anyagból készül a vágódeszka. A Woodlion prémium fa termékek gyártásánál természetes és kiváló minőségű, ellenőrzött anyagokat használunk (ragasztó, olaj), melyek élelmiszerrel biztonsággal érintkezhetnek. A Woodlion késbarát vágódeszka emellett könnyen tisztán is tartható. Legújabb kutatások szerint különböző anyagú vágódeszkák esetében kiemelkedő a fa antibakteriális hatása!

 


 

Ha te is szeretnél meggyőződni a Woodlion késbarát vágódeszkák minden előnyéről, próbáld ki a konyhádban! A stabil, csúszásmentes, higiénikus és könnyen tisztán tartható felületen öröm az ételt előkészíteni. 

Nálunk a vásárlás is biztonságos! Ha nem lennél elégedett a vágódeszkával, visszaküldheted, és visszafizetjük az árát! Szállítási módok között a FoxPost egyszerű, rugalmas és környezettudatos szolgáltatásait is választhatod!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek